Zprávy z Velkoboru (Velkoborské noviny, 4/2013)

30.09.2013 13:53
Milí přátelé a příznivci hudby,
v posledním červnovém vydání Velkoborských novin jste se mohli dozvědět, jaká vystoupení nás čekala během měsíce června a na počátku července. Doufáme, že jste se alespoň jednoho vystoupení zúčastnili osobně a užili si s námi krásné hudební chvilky. Pokud ne, tak nabízíme krátkou rekapitulaci a samozřejmě pozvání na nová vystoupení. 
 
V pátek 28. června jsme vystoupily na tradiční vernisáži ve výstavní síní U Trčků, která se konala během velkoborské pouti. Pěkné počasí nám přálo, a tak i účast posluchačů byla hojná. Lákalo i samotné téma výstavy „Šumava – Pošumaví“, kde se vystavovaly obrazy šumavské přírody i zapůjčené exponáty z okolních muzeí. Velmi nás potěšilo pozvání na vystoupení v sobotu 6. července v Nekvasovech, kde místní občané pořádali Sraz rodáků a přátel Nekvasov u příležitosti 455 let od založení obce. Zdejší program byl zahájen ve 14 hodin odpoledne. Ačkoliv jsme nevystupovaly s kulturním programem pouze my a našemu vystoupení předcházelo vystoupení žáčků z Mateřské školy Nekvasovy, připravily jsme si několik národních písní. Toto bylo naše poslední vystoupení před naplánovaným „prázdninovým hudebním“ volnem.
 
První vystoupení nás opět čeká v sobotu 21. září 2013, jelikož jsme byly pozvány na koncert v Praze na Vyšehradě. Vystoupení nám zařizuje Mgr. Václav Potoček, který je správcem Slavína. Velmi si vážíme této nabídky a děkujeme za možnost zazpívat si na tomto historicky významném místě, které je opředené pradávnými pověstmi a které je zároveň místem posledního odpočinku mnoha slavných kulturních osobností. V programu koncertu se objeví celkem 18 písní. Náš repertoár se bude skládat z klasických českých písniček (např. od Karla Hašlera Česká písnička, Po starých zámeckých schodech) a lidových písní (U panského dvora, Široký, hluboký, Už se ten Tálínský rybník nahání, Když jsem já šel tou putimskou branou atd.). Druhá část koncertu bude zaměřena na duchovní a kostelní písně. Na cestu do Prahy je objednán velký autobus pro 45 osob. Pokud chcete navštívit Vyšehrad, a pak si prohlédnout večerní Prahu, můžete jet s námi. Cena za autobus je 150 Kč za osobu a zájemci se mohou přihlásit na Obecním úřadě ve Velké Boru. Srdečně vás zveme na naše vystoupení.
 
Nezapomeňte si také prohlédnout naše webové stránky (www.sborvelkobor.webnode.cz), kam byly umístěny nové společné fotografie. Děkujeme za vaši přízeň a těšíme se vás.
 
Za Velkobor Hanka V.