Zprávičky z Velkoboru (Velkoborské noviny, 2/2016)

21.04.2016 00:02

 

Jaro je už v plném rozkvětu a náš sbor posílený o tři nové zpěvačky, tři hostující zpěvačky a dvě šikovné slečny Makovcovy se pilně připravuje na jarní koncerty pro naše věrné posluchače.

V době, kdy tyto noviny vyjdou, už budeme mít za sebou koncert v kostele sv. Petra a Pavla v Milči u Nepomuka, kde jsme koncertovaly na Velikonoční pondělí. V měsíci dubnu jsme absolvovaly koncert v Horské synagoze Hartmanice, jejíž akustika je naprosto úžasná. Sklidily jsme obrovský potlesk a příslib dalšího pozvání. A 23. dubna nás čeká společný koncert v Pačejově na akci nazvané Den proti úložišti, která se koná napříč celou republikou. Náš sbor společně se školním sborem ZŠ Pačejov a sestrami Strolenými potěší  účastníky setkání zpěvem lidových a muzikálových písní.

V květnu nás čeká druhý ročník Májových podvečerů duchovní hudby – první koncert proběhne 16. 5. (17:30) v DPS Horažďovice a druhý v pátek 20. 5. (19:00) v kostele sv. Jana Křtitele na Velkém Boru, kdy bude naším vzácným hostem Hrádecký chrámový sbor. Tento sbor zpívá podobně jako my při pouťových mších a křesťanských svátcích. Jedná se o sbor smíšený, což bude jistě pro naše posluchače zpestřením programu.

V pátek 10. června se koná v celé republice další společná křesťanská akce nazvaná Noc kostelů. My si zazpíváme v kostele sv. Jana Nepomuckého na Rabí od 18hod. a stihneme navštívit ještě jeden kostel, o kterém se zatím jedná.

Více informací, fotografie a záznamy koncertů najdete na naší webové stránce – www.sborvelkobor.webnode.cz.

                                                                                                                          Marie Hlůžková