Zprávy z Velkoboru (Velkoborské noviny, 1/2015)

16.02.2015 23:43

Chrámový a pěvecký sbor Velkobor  si užívá po vánočním maratonu zasloužené volno a všem příznivcům, kteří si nás přišli poslechnout o Vánocích do kostela či na jiné místo, kde se konaly koncerty, děkuje. Vaše podpora i slova chvály nás moc těší a účast na koncertech svědčí o tom, že naše práce není marná a obohacuje duchovní vnímání Vánoc i doby adventní. Posluchačů v Rabí, Bezděkově, Olšanech a Bohuslavicích neubývá a pro obyvatele DPS v Horažďovicích jsme určitě milým hostem. Snažily jsme se přinést i do Velkého Boru to nejlepší ze sborového umění a naši hosté ze Strakonic určitě všechny velice mile překvapili svým bezchybným vystoupením a vstřícností, s jakou přijali naše pozvání na posezení v KD – jen škoda, že se domácích příznivců nesešlo více a po koncertě šli domů. Pro všechny, kdo se z nějakého důvodu na koncert nedostali, či si jen chtějí některé písně připomenout, mohou si pustit záznam z koncertu na webu Velkoboru : www.velkobor.webnode.cz.

No a co nás čeká na jaře? Pustíme se do nácviku velikonočních písní a oživíme něco ze staršího repertoáru, protože sdružení obcí našeho regionu chystá na duben 2015 společný koncert žáků ZŠ Pačejov, Velkoboru a Práchně do Chanovic. Pan starosta Klásek by chtěl znovu připomenout nesouhlas obyvatel se stavbou úložiště trochu jinou formou.

Jestli přijme naše pozvání pěvecký sbor z Hustopečí u Brna, kde jsme vloni byly na návštěvě, můžete se v květnu těšit na opravdu krásné chrámové i lidové moravské písně a společný koncert několika sborů. Zůstaňte nám i nadále nakloněni, a pokud chcete posílit naše řady i pěvecky, neváhejte a přijďte na zkoušku.  

                                                                                                                                       M. Hlůžková