Zprávy z Velkoboru (Velkoborské noviny, 5/2011)

04.10.2011 12:00

 

Po letní prázdninové přestávce se náš sbor Velkobor začal znovu pravidelně scházet a pilně nacvičovat repertoár na vánoční koncerty. A že jich nebude málo. Ale postupně.

Už v září jsme absolvovaly jeden samostatný koncert a také krátké vystoupení při odpoledním setkání s dechovkou Horalka. Obě tyto akce se nám sešly v jeden den. Koncert se odehrál v nádherných prostorách konírny na hradě Rabí. Mile nás překvapila výborná akustika a také empatické publikum, které si vyžádalo dva přídavky. Byly jsme požádány o vystoupení na Vánoce, ale bohužel jsme už nenašly skulinku v kalendáři,  tak jsme slíbily, že na Rabí zavítáme příští rok na jaře.

Naše řady rozšířila nová posila Michaela Makovcová. Nejen že dobře zpívá, ale také výtečně hraje na příčnou flétnu a pokud jste ji neslyšeli při zářijové bohoslužbě, budete mít možnost v období svátků vánočních.

V nejbližší době nás čeká vystoupení na zahájení výstavy s tématem Sběratelství (21. 10.), kde zazpíváme lidové písně ve dvojhlasé a trojhlasé úpravě.

27. listopadu začíná advent a my (stejně jako loni) budeme zpívat u stromečku. Všechny další akce přinášíme v následující tabulce.

 

Vánoční koncerty

 

neděle 4. 12.

zámek Chanovice

17 hod.

neděle 11. 12.

DPS Horažďovice

16 hod.

neděle 11. 12.

kostel Pačejov

18 hod.

neděle 18. 12.

KD Svéradice

17 hod.

čtvrtek 29. 12.

Velký Bor (U Trčků)

17 hod.

 

Vystoupení u stromečku

 

neděle 27. 11.

Velký Bor

17 hod.

pátek 9. 12.

Bezděkov

17 hod.

 

Při zpívání v kostele se setkáme v neděli 30. 10. a 20. 11. a poté tradičně v období vánočních svátků.

 

Už dva měsíce máme v provozu webovou stránku, kde se můžete podívat na fotky z našich koncertů, zjistit aktuální program či nám napsat - www.sborvelkobor.webnode.cz

S přáním hezkého podzimu

                                                                                                                           VELKOBOR