Jarní očekávání (Velkoborské noviny, 1/2016)

26.02.2016 10:40

Jarní očekávání

 

Čas vánoční se velmi rychle přehoupl do doby postní a další svátky jsou téměř na dosah ruky – Velikonoce jsou letos opravdu o pár dnů dříve než vloni a protože zima byla mírná, mohou být klidně i na sněhu. Příroda nám občas připraví nějaké to překvapení, abychom si, my lidé, uvědomili, že nejsme všemocní a řadu věcí neovlivníme ani mocí, ani penězi, ba ani dobrou vůlí.

Náš sbor se pilně připravuje na jarní koncerty a potěšilo nás, že jsme byly pozvány do Milče u Nepomuka, abychom společným koncertem s dětmi zdejší školičky dne 28. března oslavily velikonoční pondělí. Začátek je ve 14,00h. Další koncert chystáme v židovské synagoze v Hartmanicích 9. dubna v 18,00h a někdy v této době navštívíme i naše věrné posluchače v DPS Horažďovice.

Pro naše příznivce v Boru a okolí připravujeme 2. ročník Májového podvečera duchovní hudby, na který určitě pozveme ještě jeden sbor z našeho okolí. Přesný termín bude včas oznámen na plakátech. Jarní koncerty zakončíme ještě vystoupením v kostele sv. Jana Nepomuckého v Rabí v rámci noci kostelů 10. června.

Děkujeme všem, kteří nám o vánočních koncertech dali svou návštěvou najevo přízeň a uznání a věříme, že si nás naši posluchači opět najdou.

                                                                                                                                                                       Maruška Hlůžková