Velkobor nezahálí (Velkoborské noviny, 2/2012)

09.05.2012 23:40

Milí příznivci hudby, dovolte mi krátké ohlédnutí za činností našeho pěveckého a chrámového sboru Velkobor a seznámení s nejbližšími akcemi.

O Velikonočním pondělí 9. dubna jsme koncertovaly v Milči v kostele sv. Petra a Pavla na „Milečském velikonočním zpívání“. Zazněly naše oblíbené chrámové písně s velikonočním tématem, které se kostelem krásně nesly. Nutno podotknout, že kostel v Milči má výbornou akustiku a soudě dle potlesku publika, měl koncert velký úspěch.

A co nás čeká v nejbližších týdnech? Samozřejmě nezahálíme a pečlivě se připravujeme na jarní koncert, který se bude konat 10.5. v Rytířském sále Strakonického hradu. Zazpíváme známé lidové písně ve dvojhlasém a trojhlasém provedení a dále i oblíbené chrámové písně. Koncert má pro nás zvláště velkou důležitost mimo jiné i proto, že budeme náš sbor prezentovat za hranicemi našeho kraje, v krásném historickém prostředí a s početnějším publikem. Samozřejmě budeme rády, když nás podpoří příznivci hudby i z Velkého Boru. Jsme přece součástí kultury naší obce.

Ovšem zůstaňme opět v našem blízkém okolí. Na konci května a sice 26.5. máme též v plánu v trochu komornějším složení, zazpívat při příležitosti 100. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Jetenovicích.

Další akce budeme ještě plánovat a dáme našim příznivcům včas vědět.

Děkujeme za Vaši přízeň a podporu!

Velkobor