Zprávy z Velkoboru (Velkoborské noviny, 2/2014)

29.04.2014 13:40

Milí přátelé a příznivci hudby,

           velikonoční svátky jsou již za námi, jaro je v plném proudu a i náš pěvecký sbor se pečlivě připravoval na první jarní koncerty. Máme už za sebou zpívání ve velkoborském farním kostele o Velikonocích, na poutní mši u kaple svatého Vojtěcha v Újezdu u Chanovic a naše zatím poslední veřejné vystoupení letošního jara proběhlo u příležitosti křtu nové publikace o obci Újezd u Chanovic. Ať už jste se výše uvedených akcí zúčastnili nebo jste si zvolili ve Vašem volném čase jiný kulturní program, tak bychom Vás rády srdečně pozvaly na několik našich nadcházejících vystoupení během května a června.

V sobotu 17. května jsme pozvány na oslavu 750 let od založení obce Bojanovice a setkání rodáků v Bojanovicích, které se uskuteční ve 13 hodin.

Pokud nás opravdu něco potěší, tak je to pozvání na místa, kde nás lidé slyšeli např. při vánočním koncertu. Takže jsme velmi rády, že v pátek 23. května opět zpíváme u příležitosti Noci kostelů v kostele Proměnění Páně v Žihobcích v 19:15. Na toto vystoupení máme připravený program složený z lidových, umělých i kostelních písní. Těšit se tedy můžete na průřez naším repertoárem. Ještě před naším vystoupením proběhne v tomto krásném kostele komentovaná prohlídka od 18:30.

V Domě s pečovatelskou službou v Horažďovicích zpíváme v pondělí 2. června od 17 hodin. Společný koncert s pěveckým spolkem Prácheň máme naplánovaný v kulturním domě ve Velkém Boru na pátek 6. června v 18 hodin. Z našich oblíbených písní jsme vybraly např. Což se mně má milá hezká zdáš, Dýnom, dánom, Svítáníčko nebo Přiletěly vlaštovičky a Má hvězda od Bedřicha Smetany. Přijďte si s námi tedy zazpívat známé lidové a také kostelní písně (Mozartovo Aleluja, Toužím, po Tobě toužím, Pošli mě, půjdu já, Není vždy slunce na obloze, Zář tváře tvé, Jsem všechno, co nemáš).

V sobotu 21. června v 18 hodin vystoupí náš sbor Velkobor v jeskyni v Parkhotelu Kašperské Hory u příležitosti Dne hudby, který každoročně připadá na tento den.

Zpívat budeme i v kostele sv. Jana Křtitele ve Velkém Boru, a to v neděli 25. května a o velkoborské pouti.

Na přelomu měsíce června a července chystáme další pěvecké akce ve Velkém Boru, o kterých Vás budeme ještě informovat. A jedna velká akce v poměrně vzdálené zahraniční destinaci – Řecku – čeká Velkobor v červenci.

Budeme rády, když se přijde podívat na naše koncerty a doufáme, že Vás potěšíme.

 

Za Velkobor

H. V.