Zprávy z Velkoboru (Velkoborské noviny, 6/2019)

01.02.2020 23:55

VELKOBOR vánoční

Milí čtenáři a příznivci našeho sboru, chceme vám poděkovat za vaši účast na oslavách deseti let činnosti sboru pod vedením Radky Kočí. Celý sál byl zaplněný a dokonce i po ukončení programu s námi zůstali někteří přátelé, což nás velmi potěšilo. Občas to neformální posezení bývá velmi milé a zazpívat si mohou všichni, kdo mají chuť.

V době, kdy vyjde tento článek, už budeme mít za sebou první adventní koncerty na Rabí a v Čimicích i víkend nabitý pěti koncerty v DPS Horažďovice, Olšanech, Poříčí, Bezděkově a v Písku, kde zpíváme pro charitu v krásném kostele Narození Panny Marie obklopeném vánočními trhy. Po koncertě si tak i my užíváme vánoční atmosféru se vším všudy.

Čtvrtý adventní víkend už máme volno, ale jen na chviličku, protože nás čeká ještě půlnoční mše o Štědrém dnu ve 22:00 h a o Božím hodu vánočním v 11:00 h. Obě mše celebruje páter Mariusz Piwowarzczyk a jsou i pozváním na náš vánoční koncert ve Velkém Boru, který bude letos v pátek 27. prosince od 18:00 h v kostele sv. Jana Křtitele. Našimi hosty opět budou děti z Boru a okolí, které jste mohli slyšet u rozsvěcení vánočního stromu. Naše vánoční zpívání ukončíme koncertem v Budislavicích u Kasejovic v neděli 29. 12.

Co nám všem popřát na závěr tohoto roku? Kromě zdraví snad i více času, který bychom měli darovat svým blízkým – rodiče svým dětem, které dnes žijí obklopené svými virtuálními kamarády – mobily, tablety, počítači – a ztrácejí schopnost komunikace s opravdovými přáteli. Když si chcete zahrát takové obyčejné Člověče, nezlob se, musíte být alespoň dva. Ideálně čtyři – brácha nebo ségra, taťka a mamka – zažije se při tom spoustu legrace, ale i prohra, kterou musíte umět přijmout. Když přijde dítě a řekne: „ Pojď si se mnou hrát,“ my babičky všeho necháme a jdeme, protože už dobře víme, jak ten čas rychle letí a že nám ta vnoučata brzy odrostou; a tak prosím i vás, rodiče, věnujte svým dětem váš čas – je to ten nejlepší dárek, který nic nenahradí, a doufejte, že vám to i ony jednou vrátí, až budete staří. Věnujte trochu času i svým rodičům – ti už také žádné hmotné dary nepotřebují. Vezměte je třeba i do kostela a přijďte si poslechnout naše vánoční zpívání – tak i my budeme vědět, že čas, který jsme na zkouškách strávili, nebyl zbytečný. Děkujeme vám.

Za Velkobor Marie Hlůžková

Mše 24. 12. Velký Bor 22:00 h

Mše Boží hod 25. 12. Velký Bor 11:00 h

Pátek 27. 12. koncert Velký Bor 18:00 h

Neděle 29. 12. koncert Budislavice 18:00 h